Informal education, Deelvraag 4

kringlymyri3.jpgWe werden ontvangen op een een centrum voor buitenschoolse opvang. Er werd een algemene uitleg gegeven hoe het informele onderwijs in IJsland is geregeld.
80% tot 100% van de leerlingen gaan na school naar deze opvang. Ouders betalen hiervoor. Tijdens deze opvang gaan leerlingen naar sport, muziekles of andere vrijetijdsbesteding. Het hoofddoel is plezier. Daarbij werken ze op een informele manier aan de sociale doelen en aan het bevorderen van de zelfzorg. De focus ligt op informeel onderwijs, vrijetijdsbesteding en thuis (de ouders)…ook voor kinderen met een beperking. De naschoolse opvang is gericht op leerlingen van 2 tot 16 jaar. Het ontbreken van aanbod voor 16+ wordt als gemis ervaren. Geboekte resultaten zijn bijvoorbeeld lager alcohol en drugs gebruik onder jongeren en een hoger percentage stemmers. Voor deze issues is veel aandacht geweest in de informal education.
Er werd in de presentatie nadruk gelegd op het grote aantal vrouwen die werken in het onderwijs. In de informele sector werken meer mannen waaronder veel studenten.
In een van de discussies kwam naar voren dat de leerlingen met multicomplexe aandoeningen binnen het onderwijs toeneemt. De vraag naar expertise van zorg professionals neemt daarmee ook toe.
De samenwerking tussen de scholen en de buitenschoolse opvang is goed.
Er is een kleine gemeenschap, professionals kennen elkaar. De activiteiten worden in overleg met ouders en leerlinge afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de kinderen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s