Fjölbrautarskólinn, Deelvraag 1

 

 1Criteria:

FB is een modulaire school. Dat betekent dat er geen klassen zijn maar dat scholieren zijn ingedeeld op verschillende niveaus. Er wordt maximaal 19 uur per week lesgegeven. Er zijn maximaal 15 studenten mbo. Hoe het beleid van de overheid geïmplementeerd wordt verschilt per persoon. Er wordt per leerling gekeken naar hun kracht en kennis en daar wordt op ingezet. Er is een maximale lestijd van 60 minuten (eerst 80 minuten). Support teams helpen de docenten om te gaan met verschillende ontwikkelingsproblemen. Er is een library support system (bijles in de bieb) voor studenten en docenten.

Voor de school is het van belang dat er:

  1. Acceptatie is dat mensen anders mogen zijn (Respect).
  2. Mogelijkheden zijn voor iedereen (Diversiteit). Iedereen is welkom op de school, ook als er beperkingen zijn worden ze aangenomen. Veel kansen worden gegeven om het niveau te kunnen bereiken. De gehandicapte studenten worden binnen de school begeleid en volgen de vakken in een speciale klas. Sommige leerlingen blinken uit in een bepaald vak. Ze volgen dat vak in een reguliere klas.
  3. Mensen die een ambacht verder willen ontwikkelen (creativiteit) krijgen hier alle mogelijkheden voor.

Leerlingen vullen evaluatieformulieren in over hun docenten. De directeur gaat hierover in gesprek met de docenten. De evaluaties zijn gericht op respect en de basishouding van de docenten.

 

Curriculum en toetsing

Er zijn in totaal 14 verschillende leerlijnen (studerichtingen) binnen het curriculum. De verplichte vakken voor iedereen: Icelandic (de IJslandse taal), Engels, de Deense taal, rekenen, sociale science, geschiedenis en kunst.

Er is de mogelijkheid dat scholieren van het mbo 1 extra jaar volgen zodat ze naar de universiteit kunnen.

Er is voor elke leerling een op maat gemaakt rooster, ze kiezen zelf wat ze willen binnen het gekozen curriculum. Eigen verantwoordelijkheid is erg belangrijk.

Over toetsing werd gezegd dat 20% van de eindexamens projecten zijn en 80% toetsen. Het proces is hierbij erg belangrijk. De school streeft naar meer formatief toetsen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s